Soihtu

Aurorankatu 13 B 16, 00100 Helsinki · 045 652 0787 · ma-pe 11-20, la-su sopimuksen mukaan
Kahvila Soihtu on lopettanut toimintansa 1.2.2012. Lisää tietoa. [sulje]
Espressokoneen merkki Kahvimylly Soihdun uusi espressokone

Soihdun uutisia

16.10. Soihtu lähtee AltPartyille 21.-23.10.

Кофе Факел eli tuttavallisemmin Kahvila Soihtu on löydettävissä tänäkin vuonna Alternative Partyilta 21.-23.10. Helsingin Kaapelitehtaalta!

Kaapelitehtaalle muuton johdosta Aurorankadun toimipisteemme on kiinni 20.-24.10. Kaapelitehtaalla palvelemme aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan koko tapahtuman ajan yöt läpeensä. Valikoimasta löytyy muun muassa jo klassikoksi muodostunut mozzarellapatonki, kielen mennessään vieviä kookospallojasuolakurkkuja sekä muita herkkuja. Добро пожаловать!

AltPartyjen teemana on tänä vuonna punakone, ja se kiteytyy vanhoihin neuvostoliittolaisiin tietokoneisiin. Nähtävänä ja koettavana on kuitenkin paljon muutakin, kuten viiden vuoden keikkatauolta palaava Ural 13 Diktators, ruotsalainen syntetisaattoripoppia soittava Covenant sekä Monolith Resistor. Löytyypä paikan päältä myös aito II maailmansodan aikainen saksalaisen sukellusveneen hylystä löydetty Enigma-salauslaite esittelijänään James Grime.

Muistathan seurata tunnusta @kahvilasoihtu Twitterissä saadaksesi tuoreimmat päivitykset vaikkapa aamutattaripuuron tilanteesta! Mahdollisuuksien mukaan samat tiedot on saatavilla myös AltPartyn irkkikanavalta, #altparty @ IRCnet!

15.8. Tervetuloa uudistuneeseen Soihtuun!

Tänään maanantaina ovensa avasi uudistettu Soihtu. Tervetuloa tutustumaan uusiin tuotteisiin (mm. kupillinen aidosta Valrhonan suklaasta valmistettua kaakaota á 3 €. Yhteen kupilliseen käytetään jopa 70 g suklaata!)

Uudistus on vielä hieman kesken, joten tuotteita ilmestyy valikoimiin pitkin viikkoa.

Myös Venla Rossin näyttely Kaikki mitä on Soihdussa 15.9. saakka!

23.6. Soihtu kesälomailee

Soihtu jää kesälomalle juhannuksen jälkeen. Hyvää kesää kaikille!

2.6. Helatorstai

Soihtu kiinni helatorstaina päivällä. Avaamme kuitenkin illaksi klo 17.00.

6.5. Lauantaibrunssi

Soihtu auki lauantaina 7.5. noin klo: 13.00 eteenpäin. Kaikki muistaa tulla nauttimaan brussista!

5.5. Soihdun nostalgiakuukausi on avattu!

Muistatko kun tulit ensimmäistä kertaa Soihtuun? Mitä kahvila merkitsee sinulle? Mitä teit, koit, opit Soihdussa?

Soihdun aika saattaa olla loppumassa. Osuuskunnan hallitus on joutunut monista eri syistä harkitsemaan hyvin vakavasti Soihdun toiminnan lakkauttamista ainakin tällaisenaan tämän toukokuun lopussa. Päätös asiasta tehdään ylimääräisessä yleiskokouksessa 24.5.2011. Tervetuloa paikalle klo 17.30.

Siksi kutsumme kaikki kahvila Soihdun ystävät vielä tässä kuussa ihanaan kahvilaamme nostalgiavisiitille, luomaan taidetta, juomaan edullista ja hyvää teetä, tekemään vapaaehtoistyötä, kirjoittamaan vessan seinälle rakkaimpia muistojaan yms. Rakastetaan vielä tämä kuu Soihtua rajusti ja annetaan sen näkyä!

Laskimme myös hintoja ennätyksellisen alas. Toivomme vanhojen konkareiden ja asiakkaiden läsnäoloa ja hyvää fiilistä, muistojen ja mahdollisesti tapahtumienkin muodossa.

Nautitaan vielä, kun kahvila elää!

--------

Vapaaehtoistyövuoroja saa parhaimmin, jos ilmoittautuu sämpylä-listalle työntekijäksi (sampyla@soihtu.org) ja laittaa nimensä työvuorolistaan. Vuoroja voi tehdä useammankin ihmisen kanssa. Päivällä ja illalla. Myös viikonloppuisin, jos se sopii paremmin.

22.4. Soihtu pääsiäislomalla 22.–25.4.

Kahvila Soihtu lomailee lähes koko muun Suomen tavoin pääsiäisen pyhäpäivät ja on kiinni perjantaista 22.4. maanantaihin 25.4.

Kahvista ja pullantuoksusta pääsee nauttimaan taas tiistaista 26.4. lähtien normaalien aukioloaikojen mukaan, tervetuloa!

19.4. Kahvilan hinnasto muuttui!

Kahvila Soihtu siirtyi tänään uuteen hinnastoon. Useimpia hintoja nostettiin, mutta käyttöön otettiin laajennettu VIP-

ja opiskelija-alennus, nykyään jopa 25%.

Espresson hinta laskettiin, ja nykyään sen saa samalla hinnalla kuin kupin teetä tai suodatinkahvia. Näin Soihtu toivoo houkuttelevansa useampia ihmisiä erikoiskahvien maailmaan! Erikoiskahvin mukana saa myös nykyään palasen Valrhonan suklaata.

Hinnasto päivitetään nettisivuille lähipäivinä.

17.4. Soihdulle valittiin uusi hallitus!

Osuuskunta Prafé Oskille valittiin tänään vuosikokouksessa uusi hallitus.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Jesse Örö, varapuheenjohtajana Eetu Mäkelä, sihteerinä Tea Pelkonen, taloudenhoitajana Osma Suominen ja jäseninä Kaisa Saarenmaa, Juha-Matti Ranta ja Irini Kalaja.

1.4. Muutoksia Soihdun nettisivuilla!

Uutinen alkaa mainoksen jälkeen...

Soihdulle Webhosting-palvelua tarjoava Sange Osk. on 1.4. alkaen siirtynyt yhdysvaltalaisomistukseen ja muutettu osakeyhtiöksi. Kasvavat kilpailupaineet alalla ovat pakottaneet Sange Network Solutions and Technical Innovation Ltd.:n nostamaan hintoja, joten olemme Soihdussa joutuneet miettimään vaihtoehtoisia ansaintamalleja nettisivujen ylläpidon jatkuvuuden varmistamiseksi.

Uutinen jatkuu mainoksen jälkeen...

Alkuun kokeilemme mainontaa vain uutissivulla ja tarkoitus olisi lähteä lisäämään mainoksia tasaiseen tahtiin siten, että jokaisella sivulla olisi vähintään viisi mainosta.

Soihdun strategiaan jo perustamisesta lähtien kuuluneen voittojen maksimointistrategian mukaan sivustolla tullaan käyttämään myös popup- ja popunder-teknologioita käyttäviä mainoksia maksimituoton saamiseksi.

Soihdun talouden tulevaisuus näyttää onneksi kuitenkin valoisalta, sillä

Cliffhangerille jatkoa mainoksen jälkeen...

olemme saaneet Nigeriasta erittäin houkuttelevan tarjouksen. Meidän täytyisi maksaa 500 euroa eräälle herrasmiehelle, jotta tämä saisi siirrettyä miljoonan Eurooppaan. Hän on luvannut Soihdulle 5% tuosta miljoonasta kunhan hän on saanut rahat ensiksi eurooppalaiselle tilille. Odotamme innolla mainoksista saatavaa tuottoa, jotta voisimme maksaa tuon summan!

24.3. Uudet aukioloajat!

Soihtu nyt myös lauantaisin auki klo: 12:00 eteenpäin! Tarjolla vain normaalin menun ulkopuolisia herkkuja, joita olet aina halunnut lauantaiaamuisin.

16.3. Tule Teesnobien teenmaistelukurssille!

Kevään lähestyessä valmistuvat myös teesadot ympäri maailmaa. Nyt on oiva tilaisuus tutustua teen saloihin Teesnobit-kollektiivin Helsingin aktiivien järjestämän maistelukurssin johdatuksella!

Kurssin johdantokerta järjestetään torstaina 31.3. kello 17.30-n. 19.30. Loistavasta teestä pääsee nauttimaan naurettavalla 7 euron raaka-ainekustannuksilla. Muista kuitenkin, että Soihtuun mahtuu enintään 25 henkilöä, joten tule ajoissa!

Jatkokursseja järjestetään huhtikuusta lähtien, joista lisätietoa täällä.

Tervetuloa tutustumaan teen maailmaan!
Helsingin teesnobit ja Soihtu

16.2. Korttimaksut toimivat taas

Internet-yhteytemme alkoi jälleen toimimaan, joten pystymme nyt viikon tauon jälkeen vastaanottamaan korttimaksuja.

14.2. Korttimaksut eivät toimi

Valitettavasti internetyhteysongelmien vuoksi Visa Electornilla maksu ei onnistu, korttien credit (luotto) maksu toimii normaalisti.

Kahvila Soihtu toivottaa hyvää ystävänpäivää kaikille asiakkailleen sekä vapaaehtoisille.

1.2. Huomenna espressoja vasta kello 13

Vesikatkosta johtuen emme kykene tarjoamaan huomenna keskiviikkona 2.2. espressopohjaisia juomia ennen kello yhtä.

5.1. Lomailu loppuu

Soihtu aukeaa jälleen kun jouluruuat ovat alkaneet laskeutua ja uudenvuoden lupaukset tehty.

Maanantaina 10.1. ovi avataan tuttuun aikaan, tervetuloa kahville sekä ihastelemaan Näyrde Von G:n rappioromanttisia kuvia kalliosta!

21.12. Soihtu lomailee

Soihtu menee kiinni 23.12.2010 ja aukeaa taas 10.1.2011. Hyvää joulua ja uuttavuotta!

3.12. Soihtu kiinni itsenäisyyspäivänä 6.12

Soihtu on kiinni maanantaina 6.12. Vaikka itsenäisyyspäivän iloinen juhliminen ilman Soihtua on toki vaikeaa, kannattaa siihen kuitenkin pyrkiä! Tiistaina 7.12 on taas aika tulla nauttimaan kahvilahengestä ja tuotteistamme :)

16.11. Soihtu auki keskiviikkona 17.11. 17.00 asti

Soihtu on keskiviikkona 17.11. poikkeuksellisesti auki vain 17.00 asti yksityistilaisuuden vuoksi.

26.10. Soihtu auki 27.10 keskiviikon illan 17-20

Vaikka päivävuorolaisen sairastumisen takia olemme kiinni päivällä, hoitavat kaksi iloista vapaaehtoista iltavuoron pyörittämisen.

Siispä, tervetuloa pienen tauon jälkeen Alteilta palanneeseen Soihtuun!

25.10. Soihtu kiinni tiistaina 26.11.

Päivätyöntekijän sairastumisen vuoksi olemme kiinni huomenna tiistaina.

Pahoittelemme!

16.10. Altpartyt vaikuttavat aukioloon

Soihtu lähtee Altpartyille 22.10.-24.10. Kaapelitehtaalle.

Kahvilan fyysinen siirtäminen on valitettavasti työlästä, ja Soihtu on suljettuna tulevan viikon keskiviikosta alkaen, 20.10.-22.10.

7.10. Salaista asiaa!

Tule Soihtuun kertomaan meille salaisuutesi, me kerromme sen kaikille! Salaisuuksia kerätään kuun loppuun saakka. Tarkemmat ohjeet löydät Soihdusta vitriinin päältä. Shh, tästä ei sitten hiiskuta!

7.10. Soihtu täyttää kuusi vuotta!

Perjantaina 8.10. kookospallot, tee ja kahvi puoleen hintaan juhlan kunniaksi!

Tervetuloa!

6.9. Hinnat laskivat ja limonadeja saapuu

Soihdun omistavan Prafé Oskin hallituksen päätöksellä alensimme hintoja vastaamaan nykyistä 13% ALV-kantaa, eli Soihdussa on jatkossa entistäkin halvempi herkutella! Olemme jälleen tiistaina auki, tervetuloa!

Tiistaina saapuu myös lähetys Laitilan limonadeja, jonka seurauksena valikoimamme laajenee. Uutuutena valikoimastamme löytyy nyt suloisen kitkerä limenmakuinen Lemona.

30.8. Soihtu suljettuna maanantaina 30.8.

Työntekijän sairastumisesta johtuen Soihtu pysyy kiinni myös tänään 30.8. Huomenna olemme kuitenkin auki jälleen kun paikkaava työvoima saapuu.

26.8. Soihtu kiinni 27.8.

Kahvila Soihtu pitää poikkeuksellisesti ovensa säpissä perjantaina 27.8. Tervetuloa taas seuraavalla viikolla!

17.8. Soihtu aukeaa huomenna tavallista myöhemmin

Vesikatkoksesta johtuen Soihtu aukeaa keskiviikkona 18.8. poikkeuksellisesti tavallista myöhemmin noin klo 13. Pahoittelemme aukiolomuutosta.

10.8. Höpötin palvelee Soihdussa

Kaivelimme kaappien pohjalta vanhaa tavaraa ja löysimme höpöttimen, päätimme että höpötin palvelee aina silloin tällöin Soihdun asiakkaita jossakin ennalta määräämättömässä asiakaspöydässä.

Tule hörppäämään kahvi tai teekuppi ja ota samalla selvää mikä tämä mystinen höpötin on :)

Höpötin palvelee seuraavaksi:

Torstaina 12.8. klo 16-21

Tervetuloa!

9.8. Soihdussa tarjolla Pirtelöä isolla P:llä

Soihdussa huomenna (10.8) tarjolla marjaPirtelöä niin kauan kuin raaka-aineita riittää!

Lisäksi tarjolla muu valikoimamme, kokeile helteisenä päivänä marjarahkaa tai itsehaudutettua jääteetä. Soihtu siis auki taas huomenna klo 11-21 samassa vanhassa sekä turvallisessa Aurorankadun kulmassa. Tervetuloa!

1.8. Kahvila Soihtu avaa taas ovensa!

Kahvi on taas tuoretta.

Terassi on pystyssä kun sää sallii ja joka kuppi teetä on kuin taivaasta.

LaCimbali:mme (lausutaan La Chimbali) pysyy työntekijöidemme hyppysissä, eikä kälyjä tuotoksia tarjota.

Ekat 16 päivää, lähes aina päivävuoron aikaan teitä jopa palvelee "Ontto Barista", joka ehkä vielä muistaa opin tai pari Lontoosta baristojen maailmanmestaruuskisakatsomosta.

Go-settikin palasi Soihtuun.

Pari uutta sarjakuvaakin löytynee hyllystä.

Uskokaa tai älkää, harrastelijat pyörittävät kahvilaa sydämellä, aina kun kerkiävät ja jaksavat siis. xD

Tervetuloa!

Ps: 60-luvun PuErh on loppu.

Älkää kysykö.

Pun intended.

Pps: Tervetuloa arkisin!

22.6. Kahvila Soihtu kesälomalla 25.6.-2.8.

Soihtu viettää kesälomaansa juhannusaatosta alkaen. Tänään kahvila suljetaan klo 16.00. Avaamme jälleen elokuussa, tervetuloa!

26.5. Teetiistait ja -torstait alkavat huomenna 27.5.

Teetiistait ja nyt myös teetorstait ovat taas täällä!

Ensimmäinen teetorstai on huomenna 27.5. klo 17.30–n. 19.30, jolloin pääsee tutustumaan darjeeling-teen tämän vuoden ensimmäisiin satoihin sekä darjeeling-teen historiaan. Maistelemaan pääsee kuutta eri teetä.

Viime vuodesta poiketen tänä keväänä tilaisuuksiin osallistumisesta järjestäjä perii 5 € maksun/kerta.

Lisää tämänpäiväisestä sekä tulevista teetiistaista voi lukea linkistä Teetiistait (ja torstait) kahvila Soihdussa keväällä 2010.

17.5. Soihtua muistettiin suomalaisen teekulttuurin edistämisestä

Teen Ystävät ry. on muistanut Kahvila Soihtua tiistaina 11.5.2010 kunniakirjalla hyvästä teestä ja suomalaisen teekulttuurin edistämisestä.

Teen Ystävät ry. jakaa vuosittain kolme kunniakirjaa ansioituneille teepaikoille. Kunniakirjan kriteereihin sekä aiemmin palkittuihin paikkoihin voi tutustua tarkemmin yhdistyksen nettisivuilta.

Kuva kunniakirjasta

10.5. Soihtu sulkeutuu tiistaina klo 18

Soihdussa järjestetään yksityistilaisuus tiistaina 11.5., jonka vuoksi suljemme silloin jo 18.00. Pahoittelemme häiriötä ja toivotamme kaikki tervetulleiksi taas keskiviikkona!

8.5. Siivoustalkoot Soihdussa

Tänään lauantaina Soihdussa pidetään remonttitalkoot. Talkoolaisille on luvassa kahvia, teetä, pullaa ja linssikeittoa. Tervetuloa Aurorankadulle kaikki kynnelle kykenevät!

12.4. Prafé Oskiin valittiin eilen uusi hallitus!

Eilisessä vuosikokouksessa ja sitä seuranneessa hallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin osuuskunta Prafélle uusi hallitus.

Uuteen hallitukseen kuuluu Juhis Ranta, Eetu Mäkelä, Milena Kauma, Inka Tuominen, Joni Selinheimo, Jesse Örö, Kaisa Saarenmaa, Tea Pelkonen ja Osma Suominen.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jesse Örö, varapuheenjohtajaksi Eetu Mäkelä, sihteeriksi Inka Tuominen ja taloudenhoitajaksi Osma Suominen. Nimitettiin myös muita vastuuhenkilöitä.

1.4. Soihtu kiinni 2.4. & 5.4.

Soihtu on kiinni pitkäperjantain ja 2. pääsiäispäivän, mutta aukeaa normaalisti jälleen tiistaina 6.4.

Hyvää pääsiäistä ja lämpeneviä kevätpäiviä!

6.2. Mitä teetä joisin tänään?

Soihdun teemestari on laatinut hyödyllisen listan mitä teetä kannattaa juoda mihinkin vuodenaikaan. Kannattaa tutustua!

19.12. Soihtu joululomalla!

Kahvila Soihtu on joulun aikaan kiinni 21.12. alkaen. Avaamme jälleen 4.1.. Hyvää joulua!

1.12. Kuukauden tuote: Glögi & piparit

Joulukuun "kuukauden tuote" on glögi ja piparit, joita voi nauttia yhteishintaan 2 euroa (sis. 3 piparia) tai erikseen glögi 1,50 euroa ja piparit 30 senttiä/kpl. Piparit ovat luonnollisesti vegaanisia.

Tervetuloa hörppimään mukillinen lämmintä joulumieltä ja herkuttelemaan ihania papareita!

16.11. Kuukauden tee!

Kahvilassamme on tarjolla vuoden loppuun asti Kuukauden teenä laosilaista Paksong Wu -teetä.

Teemestarimme Eetu Mäkelä kuvailee teetä seuraavasti:

Siemaus viiniä vanhan villiintyneen Darjeeling-tilan avautuessa yllättäen eteesi viidakon läpitunkemattoman aluskasvillisuuden suojista

Paksong Wu säilyy listallamme joululomaan asti, ja kun avaamme kahvilan uudelleen lomatauolta valikoimassamme on uusi kuukauden tee.

5.11. Soihtu kiinni 6.11.

Soihtu on huomenna 6.11. suljettuna sairastumisen ja työntekijäpulan takia. Pahoittelemme ja toivomme ettei kahvila ehdi hautautua kokonaan lumen peittoon viikonlopun aikana jotta päivävuorolainen pääsee kömpimään töihin taas maanantaina. :)

5.11. Kuukauden tuote: chili-suklaakakku

Nyt Soihdusta herkullista Chiloe-kakkua, sopivan suklainen sekä chilinen jälkimaku avaa varmasti kylmän marraskuun tukkoistaman nenän.

Ja mikä parasta se on vegaanista.

Tätä herkkua voi nauttia 4,00 euron hintaan, tai kahvin/teen kanssa 5,00 euron hintaan.

28.10. Soihtu aukeaa 29.10. normaalia myöhemmin

Soihtu aukeaa torstaina 29.10. vasta noin klo 15-16, riippuen siitä mihin aikaan päivätyöntekijä ennättää paikalle. Illan kahvila on auki normaalisti yhdeksään. Pahoittelut aukiolomuutoksesta.

25.10. Soihtu suljettuna 26.10

Kahvila Soihtu sijaitsi viikonlopun ajan AlternativeParty -tapahtumassa.

Maanantaina 26.10. Kahvila on suljettuna AltParty -toimenpiteiden purkamisen vuoksi.

23.10. Soihtu @ Altparty

Olemme muuttaneet viikonlopuksi kaapelitehtaalla järjestettäville Altpartyille.

Livecastia paikalta löytyy osoitteesta soihtu.org/livecast

Tervetuloa käymään, kahvila on auki ympäri vuorokauden!

19.10. Soihtu goes AltParty 22.-25.11.

Kahvila muuttaa viikonlopuksi AltPartyille jonka johdosta olemme kiinni to 22.- su 25.11. Koitamme olla jälleen maanantaina tavalliseen tapaan auki.

Tervetuloa vierailemaan cyberpunk- teemaisessa kahvilassamme viikonlopun aikana, valikoimasta löydät tutut tuotteet.

Lisätietoa AltPartyista

16.10. Kaluste vaihtuu ja tänään suljetaan aikaisemmin

Soihdussa vaihtuu kalustus. Rastahippi ei kuulu enää tämän päivän jälkeen Soihdun vakituiseen kalusteistoon, tilalle tulee nuori nais-sukupuolta edustava ihmisolento.

Tänään suljemme jo klo 17.00 iltävuorolaisen puuttumisen vuoksi. Pahoittelut mielipahasta jota mahdollisesti jollekulle aiheutamme.

Hyvää elämää!

16.10. Tänään vohvelii

Soihdussa on tänään myynnissä vohveleita. Vegaaniset herkut kustantavat vain 2,50€ ja kermavaahto sekä hillo sisältyy hintaan jos niin tahtoo.

12.10. Soihtu suljettu 13.10. klo 17.40-

Kahvila on suljettu yksityistilaisuuden johdosta Tiistaina 13.10. alkaen kello 17.40 aina sulkemiseen asti.

Keskiviikkona olemme tavalliseen tapaan auki 11-21.

6.10. Soihtu 5w 8.10.

Rakas kahvilamme täyttää vuosia, Soihtu on pyörinyt vapaaehtoisvoimin jo viisi vuotta!

Synttäreitä vietetään torstaina 8.10. Tarjolla kakkua sekä mahdollista ohjelmaa. Toiminnassa myös taiteiden yöstä tuttu satunnaiskirjevaihto laatikko.

Tarjoamme myös jokaisen tuotteen ostajalle ilmaisen kahvi/päivän-tee kupin!

Kiitämme kaikkia asiakkaita näistä sekä tulevista vuosista.

20.8. Taiteiden yön ohjelmaa!

Kahvila Soihdun Taiteiden yössä on taiteilua monella tasolla.

Ohjelma alkaa rauhallisesti runoilulla kun halukkaat saavat tulla lausumaan omiaan tai jonkun toisen tekemiä runoja.

Runonlausunnan jälkeen musisointi alkaa. Mahtava Atatürk Band tulee soittamaan musiikkiaan (http://www.myspace.com/ataturkband), musisointi jatkuu Duo Epätoivon "Olisin mielummin kotona" -kiertueen avajais keikalla jossa samalla juhlitaan menestyksekkään kiertueen päättymistä, lämppärinä Duo Epätoivolla on Moore orkesteri.

Kuvataiteen maailmaan on helppo virittyä heti sisään astuttuaan Alisia Aijamaijan ja Rafael Rossin taidenäyttelyä "Oikea Maailma" tutkimalla. Lisäksi illan aikana on mahdollisuus improiluun sekä oman luovuuden purkamiseen mm. paperilla päällystettyihin pöytiin.

Lisäksi paikalla on ennustaja, satunnaiskirjeenvaihto-postiloota. Illan kruunaa teemestari Eetu Mäkelän pitämä kiinalainen teeseremonia.

tämä ja paljon muuta kahvila Soihdussa taiteiden yönä.

Ohjelma:

19.00 Runonlausuntaa

20.00 Keikalla: Atatürk Band

21.00 Olisin mielummin kotona -kiertue: Duo Epätoivo (w/Moore)

22.30 Improteatteria

00.00 Kiinalainen teeseremonia

4.8. Kahvila taas auki!

Kahvila Soihdun syyskausi alkoi 3.8. Soihdun syksyyn kuuluu kuumien juomien ja herkullisten sämpylöiden lisäksi hienoja tapahtumia. Tulossa on mm. taiteen täyteinen yö, musiikkia, taidenäyttelyitä, kaikkea hienoa.

Tervetuloa!

ps. soihtua voit tukea liittymällä osuuskunta Prafén jäseneksi. katso ohjeet: http://soihtu.org/prafe

17.6. Soihtu kesätauolla 29.6. alkaen

Avaamme ovemme uudelleen maanantaina 3. elokuuta 2009. Tervetuloa!

5.6. Soihdussa levy-myyntiä!

Kahvila Soihdusta saa nyt ostaa mahtavia musiikki CD-levyjä tutilta bändeiltä. Soihtu saa tuotoista 15% ja loput menee bändille. Maksaminen tapahtuu käteisellä.

Soihdussa myytäviä levyjä:

Svetogorsk: Valmistusvirhe, 4,50 €

(http://www.myspace.com/svetogorsk)

Goon: Suuri Postiryöstö, 5 €

(http://www.gangsteri.com/)

Vanja: Elämystä, 5 €

(http://www.mikseri.net/artists/vanja.108096.php)

Shivers: Demo, 5 €

(http://www.myspace.com/shiversensemble)

Eternal Struggle: Welcome to my domain, 4 € (http://www.eternalstruggle.biz/)

Hässäkkä, Demo 2007, 4 €

(http://www.myspace.com/hassakkaband)

ps. Hässäkkä on tilapäisesti loppu mutta lisää on tulossa

27.5. Espressokone on palannut

Kauan kaivattu espressokone on nyt saapunut takaisin kotiin. Eli Soihdusta saa jälleen herkullisia erikoiskahveja.

26.5. Tule mukaan perustamaan kahvilaa!

Tule mukaan perustamaan kahvilaa!

Syksyllä avattavaan nuorten toimintakeskus Happeen (http://tinyurl.com/happik) Sörnäisiin on perusteilla kahvila, nuorille suunnattu, nuorten itse ylläpitämä.

Kahvilaa halutaan värkätä mahdollisimman avoimella meiningillä. Tarkoitus on yksinkertaisesti kerätä kokoon joukko ihmisiä, jotka ovat aina halunneet tehdä jotain kahvilaympäristössä, ja luoda yhdessä paikka, jossa nämä unelmat voi toteuttaa.

Kahvilan perustamista tukee osuuskunta Prafé Osk, joka itsessään syntyi samanlaisessa prosessissa viisi vuotta sitten, kun sattumanvarainen joukko ihmisiä löi päänsä yhteen ja perusti Etu-Töölöön yhä omaehtoisesti vapaaehtoisvoimin toimivan nuorisokahvila Soihdun (http://www.soihtu.org/).

Perusteilla olevan kahvilan toiminnallisena tarkoituksena tulee olemaan tarjota nuorille kohtaamispaikka ja tila, jossa järjestää kaikenlaista omaa toimintaa sekä osallistua ja opetella kahvilanpitoa. Kahvilan on tarkoitus myös toimia osuuskuntapohjaisena. Liikevoittoa ei tässä havitella, mutta jos kaikki menee putkeen voi kahvilatyöstä saada jopa ihan palkkaakin.

Tule mukaan jos olet aina halunnut:

* järjestää kahvilatilassa keikkoja, peli-iltoja, näyttelyitä, lukupiirejä, keskusteluiltoja, ...

* harjoitella kahvilan pitämistä, ideoida sen tuotteita, oppia valmistamaan erikoiskahveja tai hyvää teetä, saada työ- ja asiakaspalvelukokemusta, kokemusta yrityksen perustamisesta, ...

* ylipäänsä suunnitella ihka oman, itsellesi ja kavereillesi sopivan kahvilan

Soihdun kokemuksen mukaan tekemistä löytyy loputtomasti, mutta eri kokoisia mielekkäitä tehtäviä löytyy joka lähtöön. Voit itse päättää kuinka syvälle suohon haluat sukeltaa.

Ensimmäinen tapaaminen kiinnostuneiden kesken järjestetään lauantaina 6.6. klo 16 kahvila Soihdussa.

Jos kiinnostuit, ota pian yhteyttä Prafé Oskin puheenjohtajaan, Juhis Rantaan, juhis@soihtu.org. Houkuttele mukaan kaverisikin.

22.5. Darjeeling on hyvää!

Nyt Soihdussa on uuden sadon Darjeeling Margaret´s Hopea ja kuten kaikki tietävät, Darjeelingit ovat parhaimmillaan tuoreena. Tämä tarkoittaa sitä että Soihdun Margaret´s Hope on nyt erityisen hyvää.

Tule maistamaan päivän teetä!

18.5. Huomenna mussiikkia!

Huomenna Tiistaina 19.5. Soihdussa esiintyy Mikko Saari & Rumat lapset. He soittelevat jotain svengaavaa akustisesti. tervetuloa kuuntelemaan.

Eli teetiistain jälkeen klo 19 eteenpäin.

13.5. Toukokuun näyttelyssä: valokuvaaja Jussi Tiaisen valokuvia Helsingistä

HELSINKI - TILOJA

Jussi Tiainen

Helsingissä on paljon tiloja, joihin ei yleensä ole mahdollista päästä. Monien rakennusten julkisivut ovat tuttuja, mutta niiden sisäpuoli on varjeltu ulkopuolisilta katseilta. Tällaisia ovat erilaiset edustustilat, teollisuuslaitokset ja toisinaan jopa melko arkiset rakennukset.

Kaupungin toiminta perustuu myös julkiseen liikenteeseen ja erilaisiin teknisiin järjestelmiin sekä logistisiin ketjuihin, jotka eivät aina ole tunnettuja.

Valokuvaaja Jussi Tiainen ja arkkitehti Jussi Vepsäläinen ovat saaneet kurkistaa tällaisiin tiloihin ulottuen korkealta kirkontorneista maan alaisiin luolastoihin. Esillä olevat valokuvat ovat otos kirjasta HELSINKI-TILOJA, joka ilmestyy toukokuun puolivälissä. Kirjan aineistosta on laajempi näyttely toukokuun kahden viimeisen viikon ajan Sanomatalon käytävägalleriassa.

5.5. Reilu aamiainen lauantaina

Kahvila Soihdussa järjestetään Reilun kaupan puolesta Ry:n toimesta Reilun kaupan aamiainen. Fair Trade breakfast Tulevana lauantaina klo 10-13.

Tarjolla reilun kaupan tuotteita kuten kahvia, teetä, suklaata, hedelmiä, kookospalloja ja kaikkea muuta kivaa.

Tervetuloa reilulle aamiaiselle

http://www.repu.fi/

30.4. Prafé Oskn uusi hallitus

Hallituksessa ei ollut paljoa vaihtuvuutta. Janne Peltonen ei ole uudessa hallituksessa, hänen tilallaan on Inka Tuominen. Uusi hallitus valittiin Prafén vuosikokouksessa 25.4.2009

Uusi hallitus kokonaisuudessaan:

Juha-Matti Ranta (pj)

Eetu Mäkelä (vpj, tee-mestari)

Inka Tuominen (sihteeri, protu-yhteyshenkilö)

Osma Suominen (taloudenhoitaja)

Joni Selinheimo (taidenäyttely vastaava)

Tea Pelkonen

Sari Majander

Kaisa Saarenmaa

heippa!

21.4. Prafé Osk.n vuosikokous 25.4.

Osuuskunta Prafé Osk.n vuosikokous pidetään Soihtu kahvilassa lauantaina 25.4. klo 13.00

Kokouksessa käsitellään mm. viimevuoden toimintakertomus, tilinpäätös, valitaan uusi hallitus ym.

Jos olet Prafén jäsen etkä ole saanut kutsua sähköpostitse ota yhteyttä info@soihtu.org (meillä voi olla vanhentunut tieto sähköpostistasi)

Jos haluta liittyä prafen jäseneksi katso linkki http://www.soihtu.org/prafe

14.4. Perjantaina musiikkia

Perjantaina 17.4. Soihuun tulee keikalle mieletön lauluyhtye Moore.

Tervetuloa kuuntelemaan mussiikkia

2.4. Syö Silliä

Aprillia syö silliä juo kuravettä päälle.

eilinen uutinen oli aprillipila niinkuin kaikki varmaan tajusikin.

tervetuloa teelle

1.4. LIHAA soihdun valikoimiin

Kahvila Soihdusta saa nykyisin myös lihasämpylää. Uusi tuote hyväksyttiin tänään pidetyssä hätäkokouksessa jossa paikallaolijat hyväksyivät uuden tuotteen lievästä vastarinnasta huolimatta.

Uuden tuotteen ideoi soihdun pääsämpylä Jesse Örö yhdessä Prafé Osk.n puheenjohtajan Juhis Rannan kanssa.

"Hyvä että meitä lihaanejakin suvaitaan nykyään paremmin asiakkaina" kommentoi Juhis Ranta.

"Mielestäni tämä on nyt vähän epäeettistä ja linjojemme vastaista." sämpyläryhmäläinen Pasi Rantalainen uudesta tuotteesta.

Sämpylässä on voita ja 2 cm paksu kinkkuviipale, hintaa tällä uudella herkulla on 3€.

19.3. Soihtu päivällä suljettu

Kahvila soihtu on sairastapauksen vuoksi päivällä suljettu, tuuraajaa etsitään ja toivotaan että ollaan iltapäivällä auki

16.3. Torstaina Shivers

Torstaina 19.3. kahvila Soihdussa on jälleen mahdollisuus kuunnella elävää musiikkia kun kahvilaamme saapuu esiintymään hieno Shivers yhtye.

soitto alkaa kello 19 jälkeen

Tervetuloa!

ps. kyseisen yhtyeen musiikkia voi ostaa Soihdusta hintaan 5€/levy

25.2. Julkisuutta

Kahvila Soihtu sai pilkullisen verran julkisuutta, kun Ilta-sanomien toimittaja kävi haastattelemassa Soihdun tee-mestaria Eetu Mäkelää.

Eetulta kysyttiin vihreän teen valmistuksesta ja sen terveys vaikutuksista.

Juttu julkaistiin tänään.

10.2. Goon -yhtyeen uusi levy kuultavissa!

Kahvila Soihdussa voit kuulla Goon-yhtyeen vielä julkaisematonta Tehtaan Varjosta levyä.

Tule teelle ja kuuntele musiikkia!

14.1. Viimeiset mahdollisuudet juoda VANHAN teelistan teitä

Soihdun teelista on uudistettu ja uusi on entistä kattavampi ja parempi. Uudelta listalta on kuitenkin jäänyt pois mm. Taiwan Oolong ja Darjeeling Risheehat ja muutama muu vanha tuttu.

Näitä vanhan teelistan teitä on mahdollisuus nauttia Soihdussa päivän teenä tässä seuraavan parin viikon aikana niin kauan kuin tavaraa riittää.

Tervetuloa maistelemaan valikoimista poistuvia herkkuja.

5.1. Teetiistait alkavat 13.1.

Epämuodollista ja rentoa tutustumista teen saloihin Kahvila Soihdussa keväällä 2009 joka toinen tiistai klo 17.30-n. 18.30, 13.1. alkaen.

Järjestäjä: Soihdun teemestari Eetu Mäkelä (eetu.makela@tkk.fi).

Alustava ohjelma:

13.1. Johdatus teehen: teetyypit, teen valmistaminen ja muut teen makuun vaikuttavat tekijät

27.1. Teetyypit: valkoinen, kiinalainen vihreä, japanilainen vihreä, keltainen, darjeeling, oolong, kiinalainen musta, assam, pu-er

10.2. Kiinalainen teenmaisteluseremonia ja teen maistelu yleensä

24.2. Teen laatu: 5 long jingia

10.3. Oolongit

24.3. Japanilaiset vihreät teet: bancha, sencha, gyokuro, matcha, genmaicha, houjicha, kabusencha

7.4. Kiinalaiset vihreät teet: long jing, bi luo chun, ..

21.4. Pu-er ja vuosikertaoolongit

5.5. Darjeelingit

19.5. Esoteerisemmat teen makuun vaikuttavat tekijät: vesi ja virtaus

3.1. Avaus!!

Soihtu herää talviuniltaan jälleen 4.1. ja jo vuoden ensimmäisellä aukiolo viikollaan soihdussa on mielettömän hienoa tapahtumaa, nimittäin.

HÄSSÄKKÄ (www.myspace.com/hassakkaband) orkesteri saapuu soihtuun soittamaan makoisaa reggae musiikkia 8.1.

Tervetuloa! <3

20.12. Soihtu talvilomailee!

Soihtu on talvilomalla 20.12.2008 - 4.1.2009

Avaamme taas maanantaina 5.tammikuuta, ellemme jo sunnuntaina 4.1. Kiitos kuluneesta vuodesta ja hauskoista pikkujouluista. Nähdään jälleen ensi vuonna, uusin kujein.

Terveisin Soihdun väki

17.12. Pikkujoulut ja joululoma!

KahvilaSoihtu jää hyvin ansaitulle joulu lomalle tämän viikon lopussa. Soihtu on siis kiinni 20.12.-5.1. nähdää taas ensi vuonna.

Päättyvää vuotta, joulua ja hyvää mieltä juhlistetaan perjantaina 19.12. pidettävissä pikkujouluissa.

Luvassa on ainakin piparia, glögiä, hyvää mieltä ja musiikkia. Pikkujouluissa esiintyy The Other Mother Band joka esittää hienoja the Beatles kappaleita. tervetuloa!

rauhaa

17.12. Sairastapaus tänään.

Sairastapauksen takia soihtu on tänään ainakin aamupäivän kiinni. Iltapäiväksi etsitään tuuraajaa.

Pahoittelut

Soihtu-kahvila

1.12. Sisällä ei sada!

Ulkona sataa, sisällä ei sada.

Soihdussa voit nauttia hyvästä teestä mukavassa sisätilassa, etkä kastu, koska Soihtuun pääsee sisälle.

Tervetuloa <3

18.11. Uusi kaluste Soihtuun!

Kahvilaamme on ilmestynyt kalusteeksi iloinen rastapää. Sen löytää kahvilastamme yleensä päivisin.

23.10. Teelista uudistuu

Teemestarimme on vihdoin päivittänyt teelistaamme. Tervetuloa jatkossa maistelemaan uusia teelajeja!

23.10. Bongaa Soihtu kaapelitehtaalla

Kahvilamme siirtyy täksi viikonlopuksi hiukan erilaisena ja paljon suurempana versiona kaapelitehtaalle Altparty-tapahtuman kahvilaksi. Tervetuloa sinne kahveille ja teelle!

Tarjolla erityisen hyviä teitä ja mahdollisuus ostaa teemestarimme henkilökohtaisesti pitämä teeseremonia maksimissaan kuudelle henkilölle kerrallaan!

20.10. Vaalipaneeli peruuntuu!

Ensi tortaiksi suunniteltu vaalipaneeli perutaan koska kiinnostuneita ehdokkaita löytyi vain Vihreistä ja Keskustasta.

Tulkaa silti soihtuun kahvittelemaan.

16.10. Lisää Soihtu-paitoja!

Soihdussa on taas myynnissä käsinpainettuja Soihtu-t-paitoja ja kangaskasseja. Paitoja on eri kokoisia ja värisiä, sekä miesten että naisten malleja. Paita maksaa 12 € ja kassi 6 €. Hanki itsellesi tai lahjaksi uniikki kappale ja tue samalla Soihtua!

6.10. Onnea Soihtu!

Kahvila Soihtu saavuttaa neljän vuoden iän 8.10.2008. Tätä iloista tapahtumaa juhlistetaan rakkaassa kahvilassamme tulevana keskiviikkona.

Kannattaa saapua sillä luvassa on fiilistelyä, kakkua ja musiikkia.

Musiikista vastaa mahvtavan sensaatiomainen Duo Epätoivo joka soittaa klo 19 jälkeen

PAALJON ONNEEEAAA SOOIHTU, PAALJON ONNEEAAAA VAAAAAAAAAAAN!

27.9. Sämpyläkoulutuksessa vielä tilaa

Lokakuun 4.-5. päivä järjestettävässä sämpyläkoulutuksessa on vielä vapaita paikkoja jäljellä. Jos sämpyläisyys kiinnostaa ilmoittaudu koulutukseen sähköpostilla osoitteeseen assa@soihtu.org

Kerrothan ilmoittautuessasi nimesi, puhelinnumerosi sekä aiemman soihtukokemuksesi. Viestin otsikoksi "Ilmoittautuminen sämpyläkoulutukseen".

KiitosTervetuloaNäkemiin

20.9. Elävää musiikkia Soihdussa

Soihdun mahtavat musiikkitapahtumat saavat jatkoa torstaina 25.9. klo 19.00, kun Maisa Tikka tulee esittämään akustisia kappaleitaan.

Ole paikalla ja nauti musiikista.

20.9. Animalian uusien ilta Soihdussa

7.10. Eläinsuojeluliitto Animalian eläinoikeusfilosofinen uusien ilta klo. 18.00

Uusien ilta on avoin tapahtuma kaikille Animaliasta ja eläinoikeusfilosofiasta kiinnostuneille. Luvassa vegaanisten juustojen ja suklaiden maistelua, kiinalainen teeseremonia, kiinnostavia puhujia, kysymyksiä ja keskustelua. Lisäksi saat tietoa, miten tulla mukaan Animalian toimintaan!

12.9. Sämpyläkoulutus lokakuussa!

Hei sinä Kahvila Soihdun ystävä!

Oletko kiinnostunut ehkä tulevaisuudessa olemaan osa Soihdun ihanaa sämpyläryhmää?

Oletko juuri aloittanut Sämpyläryhmässä ja haluat lisää?

Vai oletko jo vanha konkari ja haluat sekä jakaa kokemuksia että saada uutta innostusta?

Mitä tahansa näistä oletkin, olet tervetullut:

SÄMPYLÄKOULUTUKSEEN

4.-5.10.2008

Ohjelmaa on sekä lauantaina että sunnuntaina n. klo 10-18.

Ohjelma sisältää koulutusta, keskustelua, virkistäytymistä ja mukavaa yhdessäoloa.

Ohjelma on osin yhteistä, osin eriytettyä uusille ja vanhoille sämpylöille.

Koulutus järjestetään tietysti Soihussa.

Koulutukseen otetaan 30 ensimmäisenä ilmoittautunutta,

ilmoittaudu siis pian (kuitenkin viimeistään 26.9 mennessä)!

Sen voit tehdä Ässälle sähköpostilla osoitteeseen assa@soihtu.org

Ilmoittautuessasi kerro nimesi, puhelinnumerosi ja mahdollinen Soihtu-kokemuksesi.

Koulutuksessa tarjotaan hyvää ruokaa ja ohjelmaa. Koulutusmaksu on 3 euroa ja se kerätään paikan päällä.

Tervetuloa mukaan!

22.8. Soihdun Taiteiden yön päivitettyä ohjelmaa!

Tässä taiteiden yön päivitettyä ohjelmaa:

19.00

Ensemble Norma (www.myspace.com/ensemblenorma)

20.00

Free Jam Session, jammailumusisointia

21.00

Open Stage, runonlausuntaa, tule lausumaan runoja

00.00.

Improteatteria, jossain muodossa, kaikki saa osallistua tai sitten voi vain katsella.

04.00-05.00

Teeheremonia tai teehetki, eräänlainen happyhour teekuppi 1,50€, teepannu 3,60€

05.00

Valomerkki

Luvassa myös ennustusta ja leikkiä.

kahvilan normaalit palvelut tarjolla koko yön

Kuten varmaan huomaatte Vauva joutui perumaan keikkansa sairastumisenvuoksi. Paikkaajaksi varmistui Ensemble Norma

15.8. Taiteiden yönä Soihdussa tapahtuu.

Taiteiden yönä 22.8. kannattaa suunnata Soihtuun sillä, siellä on läpi yön mielenkiintoista ohjelmaa.

klo.

19.00 Keikalla: Vauva (www.myspace.com/vauva) Vauva orkesteri saapuu esittämään mahtavaa musiikkia

21.00 Open stage: Runonlausuntaa. Lava ja sana on vapaa, tule lausumaan omia tai lempirunoilijasi runoja

00.00 Improteatteria. Jossain muodossa, kaikki saa osallistua, ei tosin ole pakko.

04.00-05.00 Teeseremonia/Happy hour. Teekuppi 1,50 €, teepannu 3,60 €

05.00 Valomerkki

luvassa myös mm. ennustusta..

Ohjelmaa mahdollisesti ehkä jopa todennäköisesti tulossa lisää.

Tervetuloa!

10.8. Puistotapahtuman anti

Soihtu näkyi protun puistotapahtumassa helsingissa 9.8. Soihtu oli myymässä lettua, pullaa ja virvoitusjuomia yhdessä protun kokkivastaavan Marja Utriaisen kanssa.

Varsinainen tapahtuma huipentui kuitenkin äärimmäisen jännittävään ultimate-otteluun Prometheus-leirin tuki ry:n hallituksen ja osuuskunta Prafé Osk:n hallituksen välillä.

Prafén hallituksesta oli paikalla neljä ihmistä joista ottelussa nähtiin kolme, loput pelaajat prafén joukkueeseen rekrytoitiin satunnaisista paikalla olevista sämpylä ryhmäläisistä.

Äärimmäisen tasainen taisto päättyi Prometheus-leirin tuki ry:n hallituksen voittoon 6-1.

Prafé kiittää hienosta ottelusta ja toivottaa portuille onnea ensivuoden puistotapahtumaan.

4.8. Protun hallitus haastoi Prafén

Prometheus-leirin tuki ry:n hallitus on haastanut Prafé Osk:n hallituksen ultimate otteluun.

Protun hallitus voitti viime vuoden puistotapahtumassa Kiva-jaoston jalkapallossa ja tänä vuonna oli protun hallituksen vuoro haastaa jokin toinen protun toimielin yms. valitsemassaan lajissa.

Ottelu käydään Puistotapahtumassa hesperianpuistossa 9.8.

Mainos löytyy protu-lehdestä 3/08

Tervetuloa kannustamaan Prafé voittoon!

17.7. Auki taas ma 21.7. alkaen!

Soihtu avaa kesälomien jälkeen (ennakkotiedoista poiketen) jo ma 21.7. jolloin Soihdussa vietetään virallisen epävirallista pelipäivää!

18.6. Heinäkuu kesälomalla!

Soihtu viettää kesälomia ja on kiinni heinäkuussa. Avataan taas 21.7.

Joku saattaa myös luulla että Soihdussa järjestetään juhannustanssit. Oikeasti ei järjestetä.

Hyvää kesää kaikille!

Terveisin

Soihdun väki

13.4. Prafé Osk sai uuden hallituksen

Lauantaina 12.4.2008 Soihdussa pidettiin jälleen kahvilaa pyörittävän osuuskunnan vuosikokous, jossa hallitus vaihtui. Sämpylöistä neljä iloista aktiivia siirtyi nyt myös hallituksen kautta vaikuttamaan toimintaamme ja neljä aiemminkin hallituksessa ollutta pysyi hallituksen riveissä.

Tässä uuden hallituksen kokoonpano:

puheenjohtaja: Juha-Matti Ranta (uusi)

varapuheenjohtaja: Joni Selinheimo (uusi)

taloudenhoitaja: Osma Suominen

sihteeri ja näyttelyvastaava: Tea Pelkonen

protuyhteyshenkilö: Janne Peltonen (uusi)

sämpyläyhteyshenkilö: Sari Majander (uusi)

jäseniä: Eetu Mäkelä ja Kaisa Saarenmaa

23.12. Joululoma 24.12.2007-1.1.2008

Soihtu on joululomalla 24.12.2007-1.1.2008. Avataan taas normaalisti 2.1. Hyvää joulua ja uutta vuotta!

4.12. Suljettu 6.-7.12.2007

Soihtu on suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12. ja perjantaina 7.12.

8.11. Yksityistilaisuus pe 16.11. klo 18-21

Soihdussa on yksityistilaisuus perjantaina 16.11.2007 klo 18 alkaen. Kahvila on tällöin muilta suljettu. Protun hallitus kokoustaa.

8.10. Soihtu 3 v.

Soihtu juhlii 8.10.2007 kolmevuotissynttäreitä. Ollaan näin ollen saavutettu pahin uhmaikä ;-)

4.10. Lyhytelokuva "Yömyssy" Soihdussa

Soihdussa esitetään ti 16.10. Espoo Cinéssä palkittu lyhytelokuva “Yömyssy”. Elokuva esitetään kaksi kertaa illan aikana, klo 18 ja 19 (Ei siis klo 20, kuten aiemmin ilmoitettiin). Välissä ja jälkeen keskustellaan. Paikalla on myös tuotantotiimiä. Vapaa pääsy.

19.6. Kesäloma 1.-31.7.2007

Soihtu viettää kesälomaa 1.-31.7.2007 ja kahvila on tällöin suljettu. Avoinna taas elokuussa!

25.4. Vappuaatto ja -päivä suljettu

Soihtu on kiinni vappuaaton ja -päivän 30.4.-1.5.2007. Klara wappen!

15.4. Soihdulle uusi hallitus

Soihtua ylläpitävän osuuskunta Prafén sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 14.4.2007. Vuosikokouksen yhteydessä valittiin taas uusi hallitus. Puheenjohtajana jatkaa teemestari Eetu Mäkelä, muut hallituksen jäsenet Patrick Jensen, Noora Jormakka, Mira Katva, Tero Matinlassi, Tea Pelkonen, Kaisa Saarenmaa ja Osma Suominen.

2.4. Pääsiäisloma 6.4.-9.4.2007

Soihtu on pääsiäislomalla pe 6.4.2007-ma 9.4.2007. Hyvää kevättä kaikille!

12.3. Pikkukukan keikka peruttu

Pikkukukan keikka 21.3. on ikäväksemme peruttu aikatauluongelmien vuoksi. Pahoittelut!

31.1. Pikkukukka ja Nick Arse and the Arsenicks Soihdussa!

Keväällä esiintyy kahvila Soihdussa kaksi hyvää ja kaunista. Keikalle saapuu keskiviikkona 21.3. klo 18.00 Pikkukukka ja keskiviikkona 4.4. klo 20.00 Nick Arse and the Arsenicks. (Molemmat keikat ovat siis siirtyneet viikkoa myöhemmäksi aiemmin sovitusta.)

Tulkaa ajoissa paikalle nauttimaan hyvästä tunnelmasta ja vielä paremmasta musiikista.

Arsenicks promokuvassa

Pikkukukka-logo

1.1. Hyvää uutta vuotta 2007!

Palaamme joululomalta ti 2.1. ja kahvila on taas avoinna arkisin klo 11-21 ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan. Soihdun työntekijät toivottavat kaikille hyvää uutta vuotta 2007!

18.12. Joululomalla 18.12.2006-1.1.2007

Soihtu on joululomalla 18.12.2006-1.1.2007. Toivotamme asiakkaillemme rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta.

Tipe tipe tip tap, tip tip tap!

3.11. Suljettu ma 6.11. klo 17-21

Soihtu on poikkeuksellisesti kiinni maanantaina 6.11. klo 17-21.

29.9. Soihtu 2-vuotias!

Sunnuntaina 8.10.2006 kahvilamme täyttää vuosia. Juhlat alkavat klo 14.00. Ohjelmassa on mm. teeseremonia, WC-kirjoitusnäyttely ja muuta kivaa. Tulkaa kaikki kansa kakkua maistamaan ja muistelemaan menneitä sekä tutustumaan Soihdun ahkeraan henkilökuntaan, asiakkaisiin ja tukijoihin!

1.9. Viikonloppuisin auki sopimuksen mukaan

Soihtu on jatkossa auki viikonloppuisin vain sopimuksen mukaan. Tämä tarkoittaa, että Soihtu pidetään auki vain jos viikonloppupäiville on tehty esim. kokousvarauksia. Jotta paikalle onnistutaan järjestämään työntekijä, on viikonloppuja koskettavat kokousvaraukset syytä tehdä hyvissä ajoin - vähintään viikkoa ennen aiottua kokousta.

22.8. Taiteiden yö to 24.8.

Soihdussa soi taiteiden yönä to 24.8. motown-klassikot. Tervetuloa chillaamaan!

31.7. Auki arkipäivisin 1.8. lähtien

Soihtu avaa taas ovensa kesäloman jälkeen. Avataan ti 1.8. Elokuussa kahvila on auki vain arkipäivisin klo 11-21. Myöhemmin syksyllä pidetään auki viikonloppuisinkin. Tervetuloa viihtymään!

7.6. Suljettu ke 7.6.

Sairastumisen vuoksi Soihtu joudutaan pitämään kiinni ke 7.6.

5.6. Kiinni kesäkuun viikonloput

Aktiivien kiireiden vuoksi Soihtu pidetään kiinni kesäkuun viikonloput. Tervetuloa kuitenkin kahvittelemaan viikolla!

5.6. Kesälomalla 1.7.-30.7.

Soihtu on kesälomalla 1.7.-30.7. Kahvila on tällöin suljettu. Erityistilaisuuksia varten kahvilaa voidaan tosin pitää auki; kannattaa ottaa yhteyttä Soihtua hallinnoivan Prafén hallitukseen spostitse: hallitus @ soihtu.org. Hyvää kesää!

30.5. Suljettu la 3.6.-su 4.6.

Koululaisten kesäloma alkaa viikonloppuna 3.-4.6. Soihdunkin työntekijät vaihtavat vapaalle, joten viikonloppu pidetään kiinni.

18.5. Suljettu 25.-28.5.

Soihtu on kiinni helatorstaiviikonlopun to 25.-su 28.5.

20.4. Suljettu 30.4., 1.5. ja 14.5.

Soihtu on suljettu vappuaattona su 30.4., vappupäivänä ma 1.5. ja äitienpäivänä su 14.5.

8.4. Hallitus vaihtui

Prafé Osk:n vuosikokous pidettiin 8.4. Kokouksessa valittiin osuuskunnalle uusi hallitus, joka alkaa hoitaa Soihdun asioita. Vanhasta hallituksesta useimmat jatkoivat.

Uuden hallituksen jäseniä ovat Noora Jormakka (sihteeri), Mira Katva, Tero Matinlassi, Eetu Mäkelä (puheenjohtaja), Hessu Nikulainen, Tea Pelkonen, Minna Reinilä (varapuheenjohtaja, tiedotusvastaava), Kaisa Saarenmaa, Osma Suominen (taloudenhoitaja) ja Pekka Vaara.

2.4. Pääsiäisloma pe 14.4.-ma 17.4.

Soihtu on pääsiäislomalla pe 14.4.-ma 17.4.

1.4. Tosi-tv:tä Soihdussa!

Soihtu saa uutta julkisuutta: toukokuun alusta lähtien Soihdussa kuvataan uutta Nelosen myöhäisillan Unelmakahvila-ohjelmaa. Formaatti on tuttu Subtv:llä esitettävästä Baarista: 12 toisilleen tuntematonta vapaaehtoista alkaa pyörittää kahvilaa Helsingin keskustassa. Heillä on 2 kuukautta aikaa tehdä kahvilasta menestys puhaltamalla yhteen hiileen ja tekemällä rankkaa duunia kahvilatiskin takana. Heidän täytyy myös oppia kaikki alaan liittyvät kikat aina kiinalaisen teeseremonian oikeaoppisesta toteutuksesta kahvilan kannattavuuslaskelmaan. Kilpailijat järjestävät kahvilaan mielenkiintoista ohjelmaa, markkinoivat kahvilaa asiakkaille ja pistävät persoonansa täysillä peliin.

Idea reality-tv:stä syntyi humanistiyrittäjäkurssilla, jolle jo pidemmän aikaa Soihtu-aktiivina toiminut Kaisa Saarenmaa on osallistunut. Kurssilaisten ideat esiteltiin partneriyrityksille, ja Nelosen omistaja SanomaWSOY tarttui tilaisuuteen heti. ”Idea on tosi villi, mutta mitä muutakaan humanisteilta voi odottaa”, Kaisa naureskelee.

Soihtuun on nyt piilotettu 8 robottikameraa, jotka toukokuun alusta alkaen seuraavat kahvilan elämää 24/7. Katsojat pääsevät arvioimaan vapaaehtoisten suoriutumista ja joka viikko äänestämään kuka kilpailijoista putoaa pelistä: jos sämpylöiden pyörittäminen ei maistu niin kilpailijalle seuraa matka maitojunalla takaisin kotiin. Pudotuspeliä voi seurata reaaliaikaisena Soihdun vessanseinältä.

Ohjelmaan etsitään yhä kilpailijoita. Toiveena on saada osallistujia, joilla ei ole aiempaa kokemusta alalta. Jos kiinnostuit, laita 13.4. mennessä sähköpostia osoitteeseen reality@soihtu.org. Kerro lyhyesti itsestäsi ja miksi juuri sinun pitäisi päästä mukaan Soihtu-tosi-tv:hen.

20.3. Yksityistilaisuus to 6.4. klo 17-21

Soihtu on suljettu yksityistilaisuuden ajan to 6.4. klo 17 lähtien. Protun hallitus kokoustaa.

21.2. Lahjakortit saapuivat!

Soihdusta voi nyt ostaa 5 € arvoisia lahjakortteja. Korteilla voi maksaa ostoksia Soihdussa. Niitä ei vaihdeta takaisin rahaksi. Hyvä lahjaidea!

4.2. Talkoot la 18.2. ja su 19.2.

Soihdussa pidetään remontti- ja siivoustalkoot la 18.2. ja su 19.2. Kahvila on suljettu näinä päivinä.

24.1. Vaalivalvojaiset 29.1.

Soihdussa kokoonnutaan jännittämään presidentinvaalien toisen kierroksen tulosta sunnuntaina 29.1. klo 19. Netin välityksellä seurataan äänten laskentaa. Tule kertomaan ketä ja miksi äänestit tai kenen toivoisit tulevan valituksi. Illan päätteeksi selviää kuka on Suomen presidentti!

15.1. Yksityistilaisuus su 22.1.

Soihtu on suljettu yksityistilaisuuden ajaksi sunnuntaina 22.1.2006. Protun hallitus kokoustaa.

15.1. Soihtu-pipot myyntiin!

Talvipakkaset toivat Soihtuun nyt ensi erän Soihtu-pipoja! Hanki omasi ennen kuin ne viedään käsistä!

Pipoja on useita malleja ja niiden hinta on 10 euroa.

3.1. Suljettu pe 6.1.-su 8.1.

Soihtu on kiinni loppiaisviikonlopun pe 6.1.-su 8.1. Mysteeriteatteri esittää kuitenkin näytelmänsä "Käytetty sukupuoli" vielä perjantaina ja lauantaina.

11.12. Joululoma 23.12.-1.1.

Soihtu on suljettu joululoman ajaksi pe 23.11.2005 - su 1.1.2006. Avataan taas normaalisti ma 2.1.2006. Soihdun väki kiittää kuluneesta vuodesta. Hyvää joulua ja uutta vuotta!

9.12. Suljettu la 10.12.

Soihtu joudutaan pitämään poikkeuksellisesti kiinni la 10.12. Sunnuntaina taas normaalisti auki!

1.12. Café Future (In English)

WHAT IS CAFÉ FUTURE?

Café Future discussion series is a collaboration of British Council Finland and Prometheus Camp Organisation. It provides a space for young people (aged 16-30) to discuss global issues (in local contexts) that are transforming our world and influencing our everyday lives.

The discussions are organised in an informal and accessible setting, in a café. The format of the Café Future is similar to Nufit event and Soihtu Science Cafés.

FUTURE OF CITIES

What if you had a blank paper (carte blanche)? What would you do?

The first Café Future event will take place under the theme of the future of cities. How can young people living in the city influence the future of their city? What would we like our future cities to be like? How to harness all the creativity (innovation) and activism in cities for the benefit of all the people living there? Do young people have a special role in this? Who defines the terms of engagement?

SPEAKER

Gerry Hassan from Glasgow will introduce the topic.

Gerry is a writer, researcher, policy analyst and broadcaster who has been involved in setting up a number of research and ideas networks. He is Head of the Demos Scotland 2020 programme and is the Head of the forthcoming Demos Glasgow 2020: Tales of the City project - a futures project looking at how citizens see cities and change and their role within this. The project will use the "insights of Glaswegians living in the city and elsewhere to help create a new vision for Glasgow's future. The project is looking at everyday issues such as happiness and well-being, and revitalising of public spaces." (www.demos.co.uk)

TIME AND VENUE

The Café Future discussion will take place on Thursday 8 December 2005, 18.00-20.00 at Café Soihtu, Aurorankatu 13, 00100 Helsinki. The discussion will be in English and it will be facilitated.

1.12. Café Future (suomeksi)

Prometheus-leirin tuki ry ja British Council alkavat järjestää Soihdussa Café Future-keskustelutilaisuuksia. Ensimmäinen tilaisuus on torstaina 8.12. klo 18, kun skotlantilainen tutkija ja kansalaisaktivisti Gerry Hassan saapuu puhumaan kaupunkien tulevaisuuksista.

Kuulemme 20 minuutin alustuksen, minkä jälkeen etukäteen sovittu haastaja käynnistää dialogin alustajan kanssa. Keskustelulle on varattu aikaa parisen tuntia.

Tilaisuus on englanninkielinen, mutta kielipuolille on luvassa tukea, joten rohkeasti vain sekaan!

29.11. Mysteeriteatteri esiintyy Soihdussa

Soihtu on nyt myös teatterikahvila! Mysteeriteatteri esittäytyy Soihdussa joulu- ja tammikuussa näytelmällä "Käytetty sukupuoli".

Näytösajat:

ma 12.12. klo 19-, ke 14.12. klo 19-, to 15.12. klo 20-, pe 16.12. klo 21-, su 18.12. klo 20-,

ke 4.1. klo 19-, to 5.1. klo 19-, pe 6.1. klo 19-, la 7.1. klo 19-

Liput 4 euroa. Varaukset tekstiviestitse numerosta 050 369 5129 tai sähköpostilla osoitteesta mysteeriteatteri at sci piste fi.

Esitys kestää noin tunnin.

Soihtu suljetaan esityspäivinä järjestelyjä varten tuntia ennen esityksen alkua. Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus nauttia kahvilan tuotteista.

Tervetuloa!

15.11. Suljettu ma 5.12. ja ti 6.12.

Soihtu on suljettu maanantaina 5.12. ja itsenäisyyspäivänä 6.12.

10.11. Suljettu la 12.11. päivällä

Soihtu pidetään kiinni lauantaina 12.11. Kahvilassa valmistellaan Prometheus-leirin tuki ry:n 15-vuotisjuhlan jatkoja, jotka alkavat myöhemmin illalla. Kahvila on normaalisti auki taas su 13.11.

9.10. Espresso, cappuccino, latte!

Soihdun upouusi espressokone vihittiin käyttöön eilisillä 1-vuotissynttäreillä. Nyt Soihdusta siis saa ensiluokkaista espressoa, cappuccinoa ja lattea. Tervetuloa maistamaan!

Kiitokset kolehtiin osallistuneille jäsenille, joiden panosten ansiosta espressokone saatiin hankittua.

21.9. Tiedekahvila jatkuu lokakuussa

Soihdun tiedekahvila jatkaa toimintaansa lokakuussa. Tiedekahvilassa nuoret asiantuntijat kertovat kiinnostuksensa kohteista ja haastavat kuulijat tarjoamalla uusia näkökulmia arkeen, kulttuuriin, tieteeseen ja yhteiskuntaan. Illan aikana pidetään kaksi esitelmää, joiden välissä ja jälkeen keskustellaan.

Syksyn tiedekahvilan teemat ovat värikäs kokoelma biologiaa, psykologiaa, yhteiskuntatieteitä, ekologiaa, fysiikkaa ja historiaa. Tule kuulemaan ja inspiroitumaan! Tiedekahvilailtoihin on vapaa pääsy.

18.9. Soihtu auki viikonloppuisinkin

Syksyn saavuttua Soihtu on auki myös viikonloppuisin. Lauantaisin ja sunnuntaisin ovet ovat avoinna klo 13-18, tarvittaessa pitempäänkin jos illaksi on järjestetty ohjelmaa.

18.9. Soihdun synttärit 8.10.

Lauantaina 8.10. tulee kuluneeksi tasan vuosi Soihdun avajaisista. Siispä on juhlan aika! Juhlan kunniaksi Soihdussa on ohjelmaa koko päiväksi, unohtamatta synttärikakkuja ja seremonioita. Myös uusi espressokeitin vihitään käyttöön synttäreillä. Ohjelma näyttää tällä hetkellä tältä:

klo 14 Teetä ja satuja

klo 17 Seremonia: kilistelyä, kakkua ja espressoa

klo 18 Musiikkia

Tervetuloa!

22.8. Taiteiden yö to 25.8.

* * * * *

Chillaa Soihdussa taiteiden yönä to 25.8.

DJt Helmut Pilotti ja Lad, pelejä.

* * * * *

18.7. Uudistuksia Soihdussa

Soihdussa on kesällä meneillään monta uudistusta. Protun toimisto on elokuussa muuttamassa naapurihuoneistoon, ja näin vapautuneesta takahuoneesta Protu on päättänyt tehdä kabinetin, joka palvelee niin kokous- kuin hengaustilana kuulumatta varsinaiseen kahvilaan. Tällöin kahvilatilassa voi rauhassa kahvitella isompien kokoustenkin aikaan.

Soihtua jo pitkään emännöinyt Mira Katva siirtyy kesällä itsenäiseksi yrittäjäksi Soihdun puitteissa, mikä vähentää Prafén taloudellista riskiä olennaisesti, kun henkilöstökulut lakkaavat olemasta iso myynnistä riippumaton menoerä. Mira pyörittää toimintaa päiväsaikaan, kun taas illat ja viikonloput Soihtu pyörii totuttuun tapaan lähinnä vapaaehtoisvoimin. Tällä tavoin Prafén vähillä rahoilla voidaan pitää kahvilaa pystyssä, ja samalla Miralla on entistä paremmat mahdollisuudet panostaa kahvilan viihtyisyyteen. Kahvilan sisustukseen onkin jo saatu pientä piristystä maalaamalla ja tapetoimalla joitakin pintoja.

Meneillään on myös keräys, jonka tarkoituksena on koota rahat espressokoneen, jääpalakoneen ja limujääkaapin hankintaan. Kesäkolehtiin voivat osallistua Prafén jäsenet lunastamalla 7.8. mennessä haluamansa määrän 50 euron lisäosuuksia, jotka korvamerkitään hankintakohteen mukaan. Laitehankintojen toteutuessa Soihdun tuotevalikoimaan saadaan niin ensiluokkaiset cappuccinot, espressot ja lattet kuin jääkylmät lassit, smoothiet ja fruitiet - sekä kaiken kukkuraksi maittava salaattibaari!

Syksyllä tiedekahvila saa jatkoa - mm. kiinnostavan antiikin kulttuureja käsittelevän luentosarjan - ja myös Sunnuntaiseura jatkaa keskusteluiltojen merkeissä. Taidenäyttelyitä on varattu moneksi kuukaudeksi eteenpäin, ja myös elävää musiikkia on luvassa.

Huhut Soihdun sammumisesta (Protu-lehti 3/2005, Kotkanpesä 7.6.2005) ovat siis vahvasti liioiteltuja.

10.7. Suomen Eskimon vaniljapuikkoja

Soihtuun on saapunut erä Suomen Eskimon perinteisiä vaniljajäätelöpuikkoja hellettä helpottamaan. Tule maistamaan!

30.6. Kesäviikonloput kiinni

Soihtu on kiinni kesäviikonloput 7.8. saakka. Viikonloppuina pidetään auki vain yksityistilaisuuksien ja muiden erityistapahtumien verran. Viikolla ollaan normaalisti auki. Tervetuloa!

11.6. Yksityistilaisuus pe 17.6. klo 17-22

Perjantaina 17.6. Soihtu sulkee yksityistilaisuuden ajaksi kello 17-22. Päivällä kahvila on toki normaalisti auki.

11.6. Soihtu kiinni juhannusviikon

Soihtu viettää kesälomaa juhannusviikolla ma 20.6.-su 26.6. Kahvila on kiinni koko viikon. Avataan taas ma 27.6. Hauskaa juhannusta!

7.5. Kesäterassi avattu!

Soihtu on saanut kesäterassin. Tule paistattelemaan päivää ja hörppimään itse tehtyä jääteetä!

Terassipaikkoja on kuudelle hengelle kolmessa pöydässä. Terassi pidetään auki syksyyn saakka niin kauan kuin säät sallivat.

28.4. Vappu ja Helatorstai

Soihtu on vappuaattona auki klo 13-21. Vappupäivänä Soihdussa on yksityistilaisuus klo 11-15, mutta klo 15-18 ollaan taas normaalisti auki.

Helatorstaina 5.5. Soihtu avataan vasta klo 17. Soihdun tiedekahvilassa on informaation vapautta ja konfliktin ratkaisua käsittelevä esitelmätilaisuus klo 18-20. Tervetuloa!

14.4. Tiedekahvila

Soihtu on tänä keväänä myös tiedekahvila. Soihdussa järjestetään huhti-toukokuussa sarja luentoja ja esityksiä, joissa eri alojen nuoret asiantuntijat kertovat kiinnostuksensa kohteista. Esitykset ovat yleistajuisia.

Käsittelyssä on mm. kirjallisuuden, filosofian, luonnontieteen, yhteiskunnan ja tekniikan kysymyksiä.

Esitykset pidetään torstai-iltaisin klo 18 Soihdussa. Ensimmäinen luentokerta on 28. huhtikuuta. Sarja jatkuu toukokuun loppuun. Illan aikana pidetään kaksi kolmen vartin mittaista esitystä, joiden aiheet liittyvät löyhästi toisiinsa. Esitysten jälkeen keskustellaan aiheesta ja aiheen vierestä.

Tarkka ohjelma on nähtävillä Soihdun tiedekahvila-sivuilla.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

-järkkärit Kaisa Saarenmaa ja Osma Suominen

11.4. Moni meni halpaan aprillipäivänä

Soihdun kotisivuilla esiintynyt aprillipila on aiheuttanut hämmennystä. Uutis-osastolla esiintyneessä pilassa Soihtua oltiin kauppaamassa kansainväliselle kahvipaikkaketjulle. Soihdun työntekijöiltä on mm. tiedusteltu, miten kauppa vaikuttaa Soihdun jatkoon.

Aprillipilan laatinut Soihtu-aktiivi kommentoi hämmennystä: "Pilailu on vaikea taiteenlaji. Moni otti tämän pilan tosissaan, koska siinä oli elementtejä jotka voisivat olla tosia ja jotka sopivat hyvin käsityksiin maailman menosta. Tieto siitä, että kansainvälinen suuryritys nielaisee pienen kahvilan ei herätä suurempia ihmetyksiä."

Mainittakoon, että Starbucks Finland Oy:tä ei ole olemassa, eikä ketjun johdossa toimi Carlos Porína -nimistä henkilöä.

Aprillipäivän muihin uutisiin kuului mm. Kotkanpesässä julkaistu tieto tulipalosta Protun toimistolla, Soihdun naapurissa.

10.4. Pieniä muutoksia aukioloaikoihin

11.4. alkaen Soihtu avaa ovensa arkisin klo 11 aikaisemman klo 9:n sijaan. Myös hinnastoon on tehty pieniä muutoksia.

8.4. Yksityistilaisuus la 9.4.

Kahvila avataan lauantaina 9.4. yleisölle vasta kello 18. Protun hallitus kokoustaa tilassa kello 18 asti.

8.4. Yhteistyötä Heurekan kanssa

Paula Havaste Tiedekeskus Heurekasta tulee to 21.4. Soihtuun testaamaan uutta tiedepeliä. Peli aloitetaan kello 16 ja se kestää n. 90 minuuttia. Paula Havaste huomauttaa, että keskusteluja voi toki jatkaa pelin jälkeen vaikka loppuelämänsä.

"Kysymys on keskustelupeli DECIDEsta, joka on korttipelin ja lautapelin välimuoto. Sen tarkoituksena ei ole voitto tai häviö, vaan keskustelua tieteen viimeisimpien kiistakysymysten herättämistä ajatuksista. Peli tarjoaa sen verran tietoa, joka keskusteluun tarvitaan, ja pelinomaisia käänteitä, jotka tekevät keskustelemisesta kiinnostavaa."

"Peli on kansainvälinen mutta suomenkielinen, suomeksi on jo kantasolututkimusta käsittelevä versio ja tulossa mm. nanoteknologian, sikiötutkimuksen, aivotutkimuksen ja uusien lääkkeiden aiheet. Ensi syksystä lähtien jotkut peliversiot ovat jo netistä ilmaiseksi kenen tahansa ladattavissa, mutta tänä keväänä ja kesänä peliä vielä kehitellään. Sen kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset ja aikuiset kautta Euroopan, projekti on EU:n tukema."

Paula Havaste on testannut peliä protuikäisillä ja huomannut sen toimivan erittäin hyvin.

Tervetuloa tutustumaan peliin Soihdussa to 21.4. kello 16 alkaen. Soihtuun jää pelin demoversio. Pääset siis testaamaan peliä Soihdussa, vaikket varsinaiseen koetilaisuuteen ehtisikään.

3.4. Soihtu ½ vuotta!

Soihtu viettää ½-vuotissyntymäpäiviään pe 8.4. Iltaohjelma alkaa klo 17. Syntymäpäivän kunniaksi Soihdussa on tarjolla juhlaherkkuja, ongintaa, shakki-otteluita ja yllätyksiä. Tervetuloa!

1.4. Soihtu osaksi Starbucks-ketjua

Soihdusta tulee toukokuun alusta alkaen osa kansainvälistä Starbucks-kahvilaketjua. Starbucks-konserni on laajentamassa toimintaansa Suomen markkinoille, ja äskettäin perustettu Starbucks Finland Oy laajentaa ketjua yritysostojen ja sulautumisten avulla.

Starbucks Finland Oy jätti ostotarjouksen Prafé Osk:sta keskiviikkona 30.3. Prafén hallitus päätti ylimääräisessä pikakokouksessaan torstai-iltana hyväksyä tarjouksen, jonka määräaika olisi umpeutunut perjantaina. Tarjouksen ehtoihin kuului, ettei ostosummaa julkisteta.

"Starbucks-ketjun johto päätti tammikuussa laajentaa ketjua Suomeen nopealla aikataululla. Strategiaksi valittiin olemassaolevien kahviloiden ja ravintoloiden sulauttaminen osaksi ketjua. Tällä tavoin voimme varmistua siitä, että meillä on heti toukokuun alussa vahva markkinaosuus Suomessa", kertoo Starbucks Finland Oy:n tuore toimitusjohtaja Marketta Kuppinen.

Seattlesta peräisin oleva Starbucks-ketju tunnetaan maailmalla vahvana brändinä. Viime vuonna konsernin toimitusjohtajaksi nostettu Carlos Porína on erityisesti painottanut nuorison merkitystä tärkeänä markkinasegmenttinä.

Soihtu jatkaa toimintaansa entiseen tapaan vappuun asti. Vapunpäivän aamuna Soihdun työntekijät ja aktiivit kokoontuvat vielä yhteiselle silliaamiaiselle, jonka yhteydessä on myös mahdollisuus maistaa Starbucksin tunnettua Caramel Machiatoakuravettä.

28.3. Uusia Soihdun t-paitoja ja kasseja

Soihtuun on saapunut uusi erä T-paitoja ja kangaskasseja. Hae omasi pois ennenkuin ne loppuvat!

13.3. Pääsiäisaika Soihdussa

Soihtu on auki pääsiäislauantaina 26.3., mutta kiinni perjantaina 25.3., sunnuntaina 27.3. ja maanantaina 28.3.

8.3. Sunnuntaiseura keskustelee

Soihdun sunnuntaiseura, joka voi kokoontua myös muina päivinä, (ent. Filosofinen klubi) kokoontuu jälleen!

Tule paikalle tai ole neliskulmainen asja.

--Janne, klubivetäjä

5.3. Yksityistilaisuus pe 11.3.

Protun hallitus kokoustaa Soihdussa pe 11.3. klo 17-21 ja kahvila on kokouksen ajan suljettu.